Je gift is welkom bij "We Love Marie Fonds VZW"
ING BE24 3631 0121 9338
BIC: BBRUBEBB

Over Marie

Marie De Decker, een prachtige prinses van 3 jaar, houdt van het leven. In juli 2011 krijgt ze een zeldzame vorm van kanker (Rhabdomyosarcoma = zeer kwaadaardige kankergezwellen in de willekeurige spieren).

Marie en haar liefdevolle familie leveren gedurende 7 maanden een zware maar hoopvolle strijd. De eindstreep is in zicht. Op 3 februari 2012 blijkt echter dat er niets meer gedaan kan worden. De onmacht en ontreddering is enorm groot bij de familie. Ook vrienden kijken machteloos toe hoe dat vieze beest zijn gangen gaat in het kleine lichaampje van prinses Marie. Marie sterft op 8 februari 2012.

Motto We love Marie fonds vzw

Uit dat gevoel van onmacht, frustratie en verdriet is het idee van het We love Marie fonds vzw ontstaan. Goede vrienden van de ouders van Marie, Paul De Decker en Julie De Keersmaecker, hebben na haar overlijden de vzw We love Marie fonds opgericht. Het Mariefonds staat voor doeltreffende hulp aan organisaties die werken met kinderen en kanker. Deze hulp breiden we nu uit naar alle langdurig zieke kindjes. Via de vzw verspreiden we Marie’s waardevolle boodschappen: LIEFDE, vriendschap en verbondenheid.

Ons motto? Iets betekenen voor anderen!

We zijn geen dokters maar mensen die een hart onder de riem willen steken van alle andere vechtertjes. We helpen zowel de getroffen gezinnen als de dokter teams door het steunen van de organisaties zoals het Kinderkankerfonds en Make a Wish.

Solidariteit voor langdurig zieke kinderen

De vzw zamelt geld in door eigen activiteiten (o.a. de organisatie van de Marie-Kerstmarkt in december), de verkoop van het boek “Marie”, spontane acties van sympathisanten, sponsoring van bedrijven (10 miles van Antwerpen i.s.m. Randstad, ESSO,…) etc. De giften aan het We love Marie fonds worden gebruikt om Sterrenwachters te schenken aan zieke kinderen in ziekenhuizen. Verder wordt ook een deel van de ontvangen giften overgemaakt aan organisaties die steun bieden aan langdurig zieke kinderen en het leed van deze kinderen kunnen verzachten. Ook op deze manier willen we Marie ten allen tijde in onze harten sluiten.

Je gift is welkom bij "We love Marie fonds vzw"
ING BE24 3631 0121 9338 - BIC: BBRUBEBB

Blog Julie De Keersmaecker, mama van Marie

“Lieve meid,

Zo klein maar zo dapper. Wat jij hebt teweeg gebracht bij vele mensen is onvoorstelbaar. Ik ben zó fier op jou en mag alleen maar blij zijn dat jij (lieve Marie) mijn dochter bent. Jij hebt mij in vertrouwen genomen en mij meegenomen in jou sprookjeswereld. Wij hebben samen zoveel opgebouwd dat ik dit niet kan laten vallen of zomaar achter mij kan laten.

Ik geloof in sprookjes en elfjes en ik ben er zeker van dat jij er voortaan voor zorgt dat dat zonnetje extra hard in mijn gezicht schijnt. Dat elke bloem die bloeit mij aan jou gaat doen denken, dat de sneeuwvlokjes een teken zullen zijn dat je me iets wil duidelijk maken en dat jij als mooi elfje voor al de kleuren zal zorgen van de natuur.

Je bent hier, heel dicht bij mij, en dat lieve schat zullen ze ons nooit kunnen afpakken!!!! xxxxx”